Om Riedia

Vårt uppdrag på Riedia är att hjälpa dig att läsa lokala nyheter var som helst och på vilket språk som helst.

Vi är en oberoende, opartisk bro mellan dig och de lokala källorna. Vi ger dig mer än faktan som tidningarna i ditt hemland kan erbjuda - med Riedia får du tillgång till det lokala perspektivet, håller dig uppdaterad om relevanta händelser och lär dig att förstå den lokala politiken.

Med lite mer förståelse för de lokala perspektiven hjälper vi dig att anpassa dig till ditt nya land.

Lokala förändringar kan förändra världen. Vi hoppas kunna hjälpa människor att förstå varandra oavsett bakgrund och sprida kärlek och stöd, med en artikel och nyhetsbrev i taget.

Riedia grundades 2022 vid KTH av ett team internationella studenter och en svensk. Det stöds av KTH Innovation och Vinnova.

Människorna bakom

Melker

COO
Melker Ferdfelt

🇸🇪 KTH-student från en entreprenörsfamilj. Svensken i laget. Melker var med och grundade Riedia med passion för lokala nyheter. Han arbetar med affärssamarbete och tar hand om administrativa rutiner.

Sabrina

CEO
Xuecong (Sabrina) Liu

🇨🇳 Du har tagit examen från masterprogrammet för maskininlärning vid KTH. Före detta fysiker. Global medborgare. Xuecong var med och grundade Riedia för att se vad AI kan åstadkomma i nyhetsbranschen. Vad gör hon? Kund, team och vision.

Carlos

CTO
Carlos Lago

🇪🇸 Du har tagit examen från masterprogrammet för maskininlärning vid KTH. Carlos var med och grundade Riedia för att tillämpa AI i nyhetsbranschen. Han har publicerat 2 artiklar i Machine Learning och leder teknik och AI.

Rafa

Full Stack-utvecklare
Rafael Romón

🇪🇸 Du ska ha tagit examen från masterprogrammet för inbyggd systemdesign vid Chalmers tekniska högskola med en kandidatexamen i datavetenskap. Han har publicerat 3 artiklar inom tekniska områden, inklusive maskininlärning. Han anslöt sig i juli 2021 och är en fullstackutvecklare (och chef för tech magic).

Julia

Redaktionsansvarig
Julia Powanda

🇺🇸 Hon har en kandidatexamen i internationella frågor och en magisterexamen i globala studier. Har erfarenhet av redigering, innehållsbevakning och översättning i Chile, Kina och Sverige. Hon anslöt sig till Riedia i juli 2022 för att skriva och kurera kvalitetsinnehåll för internationella invånare.

Viviana

Journalist & Kurator
Viviana Levet

🇲🇽 Journalist och digital strateg med många års erfarenhet från topporganisationer, bland annat Forbes México och WWF Sverige. Masterstudent i hållbar kommunikation vid Jönköping University. Hon började på Riedia i augusti 2022 för att skriva och kurera kvalitetsinnehåll för internationella medier.

Jane

Rådgivare i journalistik
Jane Bottomley

🇬🇧 Föreläsare i språk och kommunikation vid KTH. En ivrig författare som skriver i olika genrer, inklusive akademiska läroböcker och lokaljournalistik. Jane började sommaren 2022 som rådgivare i journalistik.

Paul

Praktikant i journalistik och sociala medier
Paul Chen

🇨🇳 Humanistisk student med tvärvetenskaplig erfarenhet av journalistik, sociala medier och kuratering. Han började på Riedia i februari 2023 för att arbeta med marknadsföring av nyhetsbrev och sociala medier. Han ägnar sig åt att främja gränsöverskridande förståelse och solidaritet genom textuella och visuella berättelser.

Enric

NLP Intern
Enric Condal

🇪🇸 Datavetenskaplig ingenjör som började skapa videospel och sedan blev passionerad för algoritmer och AI. Han började på Riedia i maj 2023 för att hjälpa till att integrera NLP i pipelinen för nyhetsbearbetning. Han älskar sport, språk och att komma in i nya miljöer.

Richa

Sociala medier och marknadsföring intern
Richa Singh

🇮🇳 Jag har en examen i marknadsföring från Stockholms universitet, kompletterad med en masterexamen i finans. Med tidigare flera års erfarenhet inom ett kundcentrerat område är jag för närvarande ansvarig för innehållsskapande och hantering för sociala medieplattformar.

Fotokrediter (de 5 första bilderna) @soninsthlm

Tidigare medarbetare

Kontakta

For any inquiries please reach out to info@riedia.com.