Om Riedia

Vårt uppdrag på Riedia är att hjälpa dig att läsa lokala nyheter var som helst och på vilket språk som helst.

Vi är en oberoende, opartisk bro mellan dig och de lokala källorna. Vi ger dig mer än faktan som tidningarna i ditt hemland kan erbjuda - med Riedia får du tillgång till det lokala perspektivet, håller dig uppdaterad om relevanta händelser och lär dig att förstå den lokala politiken.

Med lite mer förståelse för de lokala perspektiven hjälper vi dig att anpassa dig till ditt nya land.

Lokala förändringar kan förändra världen. Vi hoppas kunna hjälpa människor att förstå varandra oavsett bakgrund och sprida kärlek och stöd, med en artikel och nyhetsbrev i taget.

Riedia grundades 2022 vid KTH av ett team internationella studenter och en svensk. Det stöds av KTH Innovation och Vinnova.

Människorna bakom

Melker

COO
Melker Ferdfelt

🇸🇪 KTH-student från en entreprenörsfamilj. Svensken i laget. Melker var med och grundade Riedia med passion för lokala nyheter. Han arbetar med affärssamarbete och tar hand om administrativa rutiner.

Sabrina

CEO
Xuecong (Sabrina) Liu

🇨🇳 Du har tagit examen från masterprogrammet för maskininlärning vid KTH. Före detta fysiker. Global medborgare. Xuecong var med och grundade Riedia för att se vad AI kan åstadkomma i nyhetsbranschen. Vad gör hon? Kund, team och vision.

Carlos

CTO
Carlos Lago

🇪🇸 Du har tagit examen från masterprogrammet för maskininlärning vid KTH. Carlos var med och grundade Riedia för att tillämpa AI i nyhetsbranschen. Han har publicerat 2 artiklar i Machine Learning och leder teknik och AI.

Rafa

Full Stack Developer
Rafael Romón

🇪🇸 Du ska ha tagit examen från masterprogrammet för inbyggd systemdesign vid Chalmers tekniska högskola med en kandidatexamen i datavetenskap. Han har publicerat 3 artiklar inom tekniska områden, inklusive maskininlärning. Han anslöt sig i juli 2021 och är en fullstackutvecklare (och chef för tech magic).

Julia

Editorial Manager
Julia Powanda

🇺🇸 Hon har en kandidatexamen i internationella frågor och en magisterexamen i globala studier. Har erfarenhet av redigering, innehållsbevakning och översättning i Chile, Kina och Sverige. Hon anslöt sig till Riedia i juli 2022 för att skriva och kurera kvalitetsinnehåll för internationella invånare.

Viviana

Journalist & Curator
Viviana Levet

🇲🇽 Journalist och digital strateg med många års erfarenhet från topporganisationer, bland annat Forbes México och WWF Sverige. Masterstudent i hållbar kommunikation vid Jönköping University. Hon började på Riedia i augusti 2022 för att skriva och kurera kvalitetsinnehåll för internationella medier.

Jane

Journalism Advisor
Jane Bottomley

🇬🇧 Föreläsare i språk och kommunikation vid KTH. En ivrig författare som skriver i olika genrer, inklusive akademiska läroböcker och lokaljournalistik. Jane började sommaren 2022 som rådgivare i journalistik.

Geovana

UI/UX Designer Intern
Geovana Holaten

🇧🇷 Examen i grafisk design vid Federal University of Technology - Paraná, med inriktning på organisationsmarknadsföring. 2 års yrkeserfarenhet inom designområdet.

Nikita

Marketing Intern
Nikita Jain

🇮🇳 Marknadsföringsstudent som för närvarande utforskar området digital marknadsföring. Nyfiken och kreativ person som gillar att skapa visuellt tilltalande sammanhang och hjälpa varumärken att öka sin sociala närvaro.

Giorgio

UI/UX Designer
Giorgio Nicolella

🇮🇹 Graduated from Graphic Design for Multimedia Arts Master's program at the Academy of Fine Arts of Naples. During his professional career, he has worked in many communication fields, with a particular inclination toward Motion Design, post-production editing, and UX/UI Design.

Paul

Journalism and Social Media Intern
Paul Chen

🇨🇳 Humanities student with transdisciplinary experiences in journalism, social media, and curation. He joined Riedia in February 2023 to work on newsletter and social media marketing. He dedicates to promote cross-boundary understanding and solidarity through textual and visual narratives.

Fotokrediter (de 5 första bilderna) @soninsthlm

Tidigare medarbetare

Gå med oss

Öppen ansökan


Vill du vara med och förbättra nyhetsupplevelsen för utlänningar? Har du en passion för nyheter och innovation? Här är rätt plats för dig.

Skicka in din profil och hur du kan hjälpa oss så att vi kan kontakta dig!

Ta kontakt

Kontakta

För alla frågor, vänligen kontakta info@riedia.com. Du kan också nå oss genom att ringa 0724432867.